foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Vakfımızın Amacı durumu iyi olamyan öğrencilerimize burs verip okutmak

YUNUS ENSARİ KİMDİR?

13 Mayıs 1919 yılında Ahlat'ta doğmuştur. Babasının adı Şevket, annesinin adı Gülemdam'dır. Orta okulu Bitlis'te liseyi Edirne'de okumuş, 1943 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Orman Yüksek Mühendisi olarak mezun olmuş ve aynı yıl Orman Bakanlığı'nda göreve başlamıştır.Ahlat'ta ilk lise ve ilk üniversite mezunudur. Orman Bakanlığı'nda çalışırken bir yandan da Hayat Sigortaları ve Aktüeryası konusunda eğitim ve ihtisas yapmış, 1972 yılında Orman Bakanlığı'ndan emekliye A.H. Limitet Şirketini kurmuş, daha sonra Amerika'ya gitmiş, oradan getirdiği Mortalite tablolarını kullanarak Türkiye'nin en geniş ve kapsamlı Meslek Grup Sigortası olarak bilinen 8MEMTAM GRUP SİGORTASI)'nı kurmuştur.Elde ettiği gelirin bir bölümüyle yüzlerce çocuğu okutup iş ve meslek sahibi yapmıştır. Bir süre Ankara Çocuk Dostları Derneği Başkanlığı da yapan Yunus ENSARİ, bu süre içinde bazı Ahlat'lı gençlerin bu dernekte barınıp okumalarını sağlamıştır.Çok sayıda dernek, meslek kuruluş, spor klubü ve hayır kurumlarında Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlıklar yapmıştır. Çeşitli kurum ve kuruluşlarından aldığı 50'ye aşkın ödül, başarı paketi ve takdirnameleri mevcuttur.Halen Türkiye'nin en eski ve köklü doğa kuruluşu olan ve Birleşmiş Milletler tarafından verilen, dünyanın en büyük çevre ödülü (SASAKAVA ÖDÜLÜ)'ne sahip olan, TTKD.nin Genel Başkanlığı'nı yapmaktadır.Evli ve 5 çocuk sahibi olan Yunus ENSARİ Ankara'da ikamet etmekte ve her fırsatta Ahlat'ın çeşitli sorunları ile yakından ilgilenmektedir.

Copyright © 2017 Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı Rights Reserved.