foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Vakfımızın Amacı durumu iyi olamyan öğrencilerimize burs verip okutmak

18 Aralık 1992 yılında kurulan Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı Ahlatın tanıtımı ve geliştirilmesinin yanı sıra birçok faaliyetlerini  başarıyla sürdürmektedir.

Vakıfın en önemli amaçlarından birisi  Ahlatlı üniversiteli gençlere verdiği eğitim desteğidir.

Kurulduğu yıldan günümüze kadar 500’ün üzerinde öğrenciye öğrenim süresi boyunca burs vermiş olan Vakıf, her yıl 100’e yakın yeni öğrenciye burs vermektedir.

Vakfın eğitime verdiği diğer bir destekte Kız Öğrencilere verilen yurt desteğidir. Ahlat’a dışarıdan gelen kız öğrencilere hizmet vermek amacıyla kurulan  kız yurdunda toplam 96 öğrenci bu hizmetten faydalanmaktadır.

Vakıf zaman zaman düzenlediği aktivitelerinin yanı sıra gelenekselleşmiş olan Piknikler, İftar Yemekleri ve Ahlat Geceleri ile Ahlatlıları bir araya getirilerek aradaki iletişimi ve kaynaşmayı  sağlamaktadır.

Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Ankara’da görev yapan hemşerilerimizi makamında ziyaret ederek tüm Ahlatlılar adına görevlerinde başarı dileklerini sunmaktadırlar.

AKEV Yönetim Kurulu üyeleri, Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sık sık bir araya gelerek Vakfın misyonu ve vizyonuna uygun ortak faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Farklı bölgelerde yaşayan Ahlatlıların birbirlerinden haberdar olmaları ve yeni neslin birbirini tanımalarına hizmet veren Vakfın bu anlamda önemi büyüktür.

Maddi kaynaklarının büyük bir çoğunluğunu Ahlatlılardan ve iş adamlarının yaptığı bağış ve desteklerle oluşturan Vakıf daha çok gence destek verebilmek için sizlerin de katkılarını beklemektedir.

Vakfımızdan Burs Kazanan Öğrencilerin Tam Listesi

Copyright © 2017 Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı Rights Reserved.