Ahlat Sonuç Bildirgesi

AHLAT SONUÇ BİLDİRGESİ

AKEV Genel Başkanı Sadık ŞEREFOĞLU: “AHLAT için Birlik ve Beraberlik çağrısı yaparak, Takım ruhu ile hareket edersek daha başarılı oluruz” dedi.

Ahlat Şube Başkanlığı’nın açılışın konuşmasını yapan AKEV Ahlat Şube Başkanı Nebi TATLISU’nun açılış konuşması sonrasında söz alan AKEV Genel Başkanı Sadık ŞEREFOĞLU; Hayat ekonomi ile yürüyor para ile yürüyor bunu da el birliği ile nasıl güçlü kıl arızın yollarını aramalıyız.

Bu şube bu başlangıçların temeli olacaktır. AKEV ve Diğer Ahlat Derneklerimiz ile birlikte Faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ahlat bizim merkezimiz burada daha aktif olmamız gerekiyor. Ahlatın kalkınmasını ne zaman daha güçlü bir hale getirirsek o zaman Ahlatta Ahlatlılarda hak ettikleri yere gelirler.

Şu anda toplum olarak gerek bürokraside gerekse ticarette çok etkin değiliz kendimizi çok farklı yerlerde görmeyelim. 3-5 tane yıldızımız çıkmıştır doğrudur ama bu bizim için yeterli değildir. Toplum üzerinde pek fazla etkinliğimiz yok bunu sık sık Ankara’da bürokratlar ile bir araya geldiğimizde vurguluyoruz. Keşke sizden 50 tane bürokrat olsa da keşke 50 tanede büyük iş adamı olsa da her noktada etkin olsak 3-5 kişi ile bu olmaz bunun yollarını da tekrardan yeniden inşa etmemiz gerekiyor.

Memleketimizin doğa, tarih ve kültürel değerleri olan aynı zaman da  insani güzellikleri olan bir şirin ilçe olduğunu her noktada da AKEV olarak dile getiriliyoruz. Fakat biz bu güzelliklerden çok fazla sonuç elde edemiyoruz. Buralardan işe bakmamız lazım yani ticari boyut kazandırmamız lazım Türkiye’nin birçok yerini gezip dolaşıyoruz ama bizim belde gerçekten çok güzel bir belde ama maalesef hak ettiği bir noktada değil Ahlat’ın bir çok mahalesi  turizm açısından çok önemli bir yapıya sahip biz buralardan bir faaliyet gösterip işletmeler kazandırmamız lazım.

Geçen yıl sosyal medya üzerinden bir platform oluşturduk adını da ‘’Ahlat Kalkınma Platformu’’ kurduk. Burada görüş öneri ve fikirleri alıp neleri yapabiliriz neleri gerçekleştirebiliriz ortak fikir çatısı altında faaliyetlerimizi yapalım diye bir takım yorumlar gelmeye başladı 2 toplantı yapıldı istişare toplantıları, bir icra kurulu oluşturuldu bundan sonra bir araya gelerek faaliyetlere adım atmamızın zamanın geldiğini hatırlatmak isterim.

Bireysel başarılar toplumu kalkındırmak için yeterli değildir. O nedenle birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor. İnşallah AKEV in Ahlat Şube Başkanlığının açılışı da bir temel olur.  Yıldızlarımızın sayısını arttıralım ticari boyutta işletmeler kazandıralım. Para olan yerde her zaman huzur da ganimet olur. Halkımızı nasıl kalkındıra biliriz in yollarına bakalım Bugünkü Vakıf Şubemizin açılışında yerel yöneticilerimizin de olmasını isterdik kendilerini davette ettik maalesef gelmediler.

Toplumu temsil eden siyasi ve yerel yöneticilerimizin bakış açılarını değiştirmeleri, toplumun önünü açmaları gerekiyor. Söylemler var ancak icraatlar yok belki görüşlerimiz de düşüncelerimiz de farklılıklar olabilir ancak ortak çıkarlarımızda birleşmek zorundayız.

Eğer takım oyunu oynayacak isek takım oyuncularını iyi belirlemeliyiz ve takımın oyuncularının tamamını aynı düşünce de aynı zihniyet te yönlendirmeliyiz. Birimiz farklı düşünce de isek o takımı lider yapamayız. Lider çıkartamayız. Biz kendi içimizde yanlış giden bu gidişatı yok etmemiz lazım, düşüncelerimizi bu yöne odaklandırıp birlik ve beraberlik dediğimiz cümlenin içini doldurmak için takım olmanın yollarını aramalıyız. İnşallah bu söylemler icraata geçer sözümü uzatmadan herkese teşekkür ediyorum  ” diyerek sözlerine son verdi. 23-25 Ağustos 2018

AKEV Genel Merkez, AKEV Ahlat Şube Başkanlığı ve Ahlat Dernekleri’nin Ahlat’ta yapmış olduğu ANKET ve İncelemelerin sonuçlarını;

1. Ahlat’ın gelişmesi gereken bir yer olduğuna
  2. (5 yıldızlı) konaklayacak yer imkanının olmadığı
  3. Sahilde göle girilememesi
  4. Gençler için eğlence yerlerinin olmaması
  5. Gezilecek yerlerin bakımlı ve düzenli olmaması
  6. Ahlat’a ait tanıtım ve hediyelik eşya çarşısının olmaması
  7. İşsizlik ve ekonomik sorunların olduğu
  8. Ahlat’ın yatırım amaçlı kalkınmaya ihtiyaç olduğu
  9. Ahlatın Tarih/Kültür ve Turizm bölgesi olduğu ancak istenilen tanıtım yapılmadığı
  10. Sosyal açıdan Ahlatın gelişmesine engel olan nedenlerden Çekememezlik ve Dedikodular yaygın olduğu
  11. Ahlatta öncelikli olarak Kültür ve Turizm için yatırıma öncelik verilmesi gerektiği
  12. Ahlatta Konaklamaya öncelik verilmesi gerektiği
  13. Yatırım biçimlerinin devlet yolu ile yapılması gerektiğine
  14. Yatırımların genellikle sahil yolu taraflarına yapılması gerektiğine
  15. Yatırımların orta ölçekli işletmeler vasıtası ile yapılması gerektiğine
  16. Yatırım önerisi olarak öncelikle otel yapımı önerisinde bulunulmuştur.